Διόρθωση Μυωπίας

Διόρθωση Μυωπίας

Διόρθωση Μυωπίας με laser

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί την τελευταία 20ετία στον τομέα της Διαθλαστικής Χειρουργικής, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλά άτομα να αντιμετωπίσουν μια για πάντα το πρόβλημα της μυωπίας. Η επέμβαση για τη διόρθωση μυωπίας με Laser, θεωρείται στις μέρες μας ασφαλή και αποτελεσματική και αποτελεί την εναλλακτική λύση σε όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από τη χρήση βοηθημάτων όρασης (φακών επαφής ή γυαλιών μυωπίας).

Οι επεμβάσεις με Laser στα μάτια ξεκίνησαν πριν από περίπου 30 χρόνια και μάλιστα το 1995 η διαθλαστική εγχείρηση Excimer Laser (από τα αρχικά Excited Dimer) πήρε έγκριση μετά από πολυετή έρευνα από το FDA των Η.Π.Α. (αντίστοιχο με τον Ελληνικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων). Η χρήση Laser για τη διόρθωση της μυωπίας (όπως και του αστιγματισμού και της υπερμετρωπίας) απαιτεί ενδελεχή προεγχειρητικό έλεγχο του ασθενούς για να εξεταστεί η καταλληλότητά του για μία τέτοια επέμβαση και συγχρόνως να αυξηθούν οι πιθανότητες για πλήρη και μόνιμη διόρθωση της διαθλαστικής ασυμμετρίας.

Επέμβαση LASIK

Οι 2 κύριες μέθοδοι της διαθλαστικής χειρουργικής με χρήση Laser που γίνονται για τη διόρθωση της μυωπίας είναι η LASIK και η PRK. Και στις 2 μεθόδους, με τη χρήση Laser απίστευτης ακρίβειας επιτυγχάνεται η αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς, δηλαδή του διαυγούς χιτώνα που βρίσκεται πάνω από την κόρη του ματιού. Η σημαντικότερη διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι στην μέθοδο PRK η σμίλευση γίνεται στην επιφάνεια του κερατοειδούς, ενώ στη LASIK η διόρθωση γίνεται στο εσωτερικό του κερατοειδούς γι’ αυτό και δεν προϋποθέτει ο ασθενής να διαθέτει παχύ κερατοειδή χιτώνα. Ως αναφορά τα μακροπρόθεσμα μετεγχειρητικά αποτελέσματα, μελέτες δείχνουν ότι και οι 2 μέθοδοι LASIK και PRK είναι πρακτικά το ίδιο αποτελεσματικές.

Επέμβαση PRK

Η συντριπτική πλειονότητα όσων έχουν κάνει επέμβαση Laser στα μάτια τους, δηλώνουν ικανοποιημένοι με την επιλογή τους για την εγχείρηση laser στα μάτια τους, μια που πλέον μπορούν να κάνουν όλες τις καθημερινές τους ασχολίες, είτε πρόκειται για οδήγηση, είτε για παρακολούθηση τηλεόρασης κτλ, χωρίς την ανάγκη χρήσης γυαλιών ή φακών επαφής.

Η διόρθωση της μυωπίας με την χρήση Laser θεωρείται μόνιμη και στην περίπτωση που παραμείνει ένα μέρος της μυωπίας, υπάρχει η δυνατότητα για συμπληρωματική επέμβαση Laser για να αποκατασταθεί «πλήρως» η οξύτητα όρασης.

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και στις επεμβάσεις Laser στα μάτια για τη διόρθωση της μυωπίας υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο για κάποια επιπλοκή. Όμως λόγω της πολύχρονης εμπειρίας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας (σήμερα χρησιμοποιούνται Laser 7ης γενιάς για την αποκατάσταση της όρασης) οι πιθανότητες για κάποια σοβαρή επιπλοκή (αντιμετωπίσιμη στη συντριπτική πλειοψηφία) είναι μηδαμινές.

 

Επέμβαση FEMTO LASIK

H μέθοδος Laser FEMTO LASIK Είναι μια άκρως εξειδικευμένη, ιατρική διαδικασία που χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία για την ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών φλεγμονών με καλύτερα και γρηγορότερα οπτικά αποτελέσματα. Η εμπιστοσύνη στην τεχνολογία αυτή επαληθεύεται από το γεγονός ότι η NASA συστήνει την αποκλειστική χρήση της νέας τεχνολογίας στους αστροναύτες της και στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Άνθρωποι από όλα τα επαγγέλματα και τα κοινωνικά στρώματα, βλέπουν πια καθαρά χωρίς την ταλαιπωρία των γυαλιών ή των φακών επαφής Μπορούμε να διορθώσουμε μέχρι και 12 βαθμούς για μυωπία, 6 βαθμούς για υπερμετρωπία και 6 βαθμούς για αστιγματισμό. Οι ασθενείς που θα χειρουργηθoύν με FEMTO LASIK θα παρατηρήσουν μια σημαντική και άμεση βελτίωση της όρασης μέσα στις πρώτες ώρες μετά την θεραπεία (12 ώρες). Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από μία ημέρα.

Καλέστε Τώρα
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial